Les Fruits et Légumes Frais, dis moi oui !

le Plaisir du Goût et L'harmonie des Saveurs.

Les Fruits et Légumes Frais, dis moi oui !

le Plaisir du Goût et L'harmonie des Saveurs.

Les Fruits et Légumes Frais, dis moi oui !

le Plaisir du Goût et L'harmonie des Saveurs.

Les Fruits et Légumes Frais, dis moi oui !

le Plaisir du Goût et L'harmonie des Saveurs.

Les Fruits et Légumes Frais, dis moi oui !

le Plaisir du Goût et L'harmonie des Saveurs.

29 mars 2013

لازانــــيا باللـــــــحم



300 جرام لازانيا
حشوة اللحم : 2 كاشيك كبير زيت ذرة
½ كيلو لحم مفروم
1 بصلة كبيرة مفرومة ناعم
3 فص ثوم مهروس
2 كاشيك صغير ملح
¼ كاشيك صغير فلفل اسود
1 طاسة ماية
1 طاسة ريحان اخضر مفروم
خليط المشروم :
2 كاشيك كبير زبدة
400 جرام مشروم (فطر) شرائح
الباشميل :
6 كواشيك زبدة
½ طاسة دقيق
6 طواسي حليب
2 ورق غار
¼ طاسة جبن بارميزان او تركي مبروش
1 طاسة جبن مودزريلا مبروش
1 طاسة جبن شيدر مبروش

الطريقة :
نحطوا شوية زيت ذرة في طنجرة علي النار لين يسخن ونضيفوا عليها اللحم باش يطيب معانا ع الاخر
وبعدين نضيفوا عليها البصل المفروم والثوم المهروس ويتشوحوا كلهم مع بعض باش ياخد ريحة البصل والثوم ويعطي بنة حلوة
وماتستعجليش لاننا نبوا اللحم طايب مش مسلوق خليه علي راحته لين يطيب
وبعدين ضيفي الفلفل الاسود وبعدين نطفوا النار .
نضيفوا الريحان وطاسة الماية لاننا احني نبوا الصالصة معاي جارية مش خاترة لانها هيه اللي بتطيب اللازانيا معانا .

توه كملنا المرحلة الاولي وتوه نمشوا لمرحلتنا التانية نسخونا طنجرة او مقلاية نسيحوا فيها شوية زبدة ونذبلوا فيها المشروم او الفطر نشوحوا المشروم في الزبدة لمدة دقيقة واول ما تطلع الريحة امتاعته نزليه من ع النار وخليه علي جنب .

الخطوة الثالثة
نحضروا فيها البشاميل ناخذ الزبدة ونحطوها في طنجرة علي النار ونذوبوها ونضيفوا عليها الدقيق امتاعنا ونحركوه لين يولي لونه اصفر . بعد مايطيب وتطلع ريحة الدقيق المحمص نضيفوا عليه الحليب ونحركوا بسرعة علي النار لين يتماسك معانا .

قوام البشاميل بعد مايغلي هيكون خفيف مش غليظ هلبة لان الوصفة هادي تبي بشاميل خفيف
جيبي الطاجين امتاعك اللي بترصي فيه الازانيا

نحط طبقة من الباشميل وفوقها شرائح من الازانيا وفوقها شوية لحممع المرق متاعه وفوقه شويةا المشروم وبعدين رشة من جبن البارميزان ورشة من جبن المودزريلا ورشة من جبنة الشيدر المبروشة .

وبعدين طبقة جديدة من البشاميل وفوقها شرائح الازانيا وبعدين اللحم مع المرق متاعه وبعدين المشروم وبعدين الجبنة اللي عندنا لين تكملي مقدارك كله والطبقة الاخيرة تكون لازانيا وفوقها باشميل وعلي الوجة ضيفي الجبنة اللي قعدت معاكي علي الوجة باش تطلع البنة احلي والشكل متحمر وحلو .

ندخلوا طاجين الازانيا الفرن ونغطوة بورق الومونيوم في البداية باش تطيب كويس معانا وفي الاخير ممكن ننحوه قبل تحمير الوجة .
ندخلوها الكوشة علي درجة حرارة 170 لمدة 15 دقيقة لين تطيب .
ولما تطلع طبعا نقوللكم صحتين فطوركم

كعكة النسكافيه البارده


لمقادير:
  2علبة قشطه او1
2مغلف كريما
1/2ك حليب سائل
1م ص نسكافيه
ماء+نسكافيه (لتغطيس البسكوت به تبليل)
بسكوت ماري او اي بسكوت شاي


الطريقه:
1 تخلط الكريما +القشطه +الحليب +م النسكافيه بالمضرب الكيك
حتى تصبح مثل الكريما.
2يغطس البسكوت بالنسكافيه واحده واحده ويصف في طبق بايركس
ثم نضع عليه طبقه من خليط الكريما السابقه ثم طبقة بسكوت وهكذا
3 نعمل 3 طبقات او4 حسب الرغبه
4 تزين ببرش الشوكولا او شوكولا هيرشي السائله او الكروكان
(سكر+لوز يحرق السكر على النار ثم يضاف اللوز ويحرك ثم
يترك ليبرد ثم يوضع بكيس ويكسر ونحتفظ بالباقي بالثلاجه لكعكة
النسكافيه ويخلط مع الكريمهاو يزين به الوجه)او رشة نسكافيه او
بسكوت مطحون او اي نوع مكسرات حسب المتوفر لديك
5 تترك بالثلاجه لتجمد 2ـ3 ساعه او حتي تتماسك تقطع عند التقديم
مربعات او مستطيلات وارجو ان تنال اعجبك لذيذه وسهله تعمل بأقل
من 10 دقائق.

يس كريم الكيوى



المكونات:
- 2 كوب لبن زبادى قليل الدسم.
- 4 أكواب شرائح الكيوى.
- 2 ملعقة كبيرة سكر منخفض السعرات.
- 2 ملاعق كبيرة جلوكوز (شراب الذرة).
- 1 ملعقة صغيرة عصير ليمون.

الطريقة:
1- توضع كل المكونات فى وعاء الخلاط الكهربائى، وتخفق جيداً حتى تصبح مزيجاً متوسط السيولة، ثم يسكب الخليط فى آلة صنع الآيس كريم.
2- ويمكن الإستعاضة عن آلة صنع الآيس كريم، بأن يسكب المزيج فى وعاء عميق ويغطى بورق النايلون، ويترك فى المجمد (الفريزر) لمدة ساعة ونصف.
3- يُخرج المزيج من الفريزر، ويترك قليلاً فى حرارة الغرفة حتى يلين قليلاً، ثم يُخفق بالمضرب الكهربائى حتى تتخلخل كل حبات الثلج به ويصبح مثل الكريمة المتماسكة.
4- يعود الوعاء إلى الفريزر ، وتكرر العملية ثلاثة مرات أخرى حتى يأخذ الآيس كريم شكله وملمسه المتعارف عليه.
5- يُخرج الآيس كريم من الفريزر ويقدم فى كاسات التقديم، ويمكن حفظه لمدة طويلة فى وعاء بلستيكى محكم الإغلاق

لشيز كيك


المقادير ...
كاس ونص بسكوت مطحون ويفضل داي جستف
2 ملعقه كبيره سكر
5ملاعق زبده كبيره
2علبة جبن فلاديفيا
كاس سكر
ملعقه صغيره فانيلا
3علب سور كريم
3بيضات
كاس وثلث حبات كاكاو هيرشي بطعم الدارسين انا اخذت حبات الكاكاو الهيرشي وخلط معه ملعقة دارسين صغيره

الطريقه...

نخلط البسكوت مع الزبده وملعقتين السكر ونضغطه في الصينيه ونرفعه علي جوانب الصينيه وندخله الفرن 8 دقائق
ونخلط الجبن مع السكر والسور كريم والبيض والفانيلا لمدة 5 دقائق ثم نضع نص الخليط علي البسكوت ونضع عليع كاس من حبات الكاكاو الهيرشي اللي بطعم الدارسين
واذا مالقيتها حطي ملعقه صغيره منالدارسين مع ا لكاكاو ونحط عليه باقي الخليط وندخله الفرن لمدة تقريبا 45 دقيقه وخليه تبرد في حرارة الغرفه لما تذوبين ثلث الكاكاو الي الباقي مع ملعقة زبده وتزينين فيها الشيز كيك بطعم الدارسين وندخاها الثلاجه حتي برد وعليكم الف عافيه